МУЗИКА

Песните што ги пееме, музиката што ја свириме и игрите кои ги играме .

Пеење песни

Слушање музика

Бумбаров лет – Н. Р. Корсаков

Бумбаров лет – Н. Р. Корсаков –

Петар и волкот

Танцот на малите лебеди

Мала ноќна музика –

Марш на џуџињата –

Болната кукла –

Дивиот јавач –

Пијано –

Виолина –

Пијано и виолина –

Гајда и тапан –

Кавал и тапан – 

Тамбура

Кавал, гајда, тамбура, тапан

Народни песни и ора

Музика и движење

Марш на дрвените војничиња –

Пингвин денс –

Kва – ква –

Свирење на ДМИ

Турски марш –

Пролет –

6 thoughts on “МУЗИКА

 1. ПОЧИТУВАНА КОЛЕШКЕ, ПРЕД СЕ СРЕЌНА И БЕРИЌЕТНА ПРЕСТОЈНА ГОДИНА…УШТЕ МНОГУ УСПЕСИ ДА ПОСТИГНЕШ НА СИТЕ ПОЛИЊА, НО ПРЕД СЕ ВО ВО СЕМЕЈСТВОТО…МИРЈАНА
  МНОГУ ТИ БЛАГОДАРАМ ЗА НЕСЕБИЧНАТА СПОДЕЛЕНОСТ СО НАС ЗА СИТЕ АКТИВНОСТИ КОИ НА СИТЕ НАМ НИ ТРЕБААТ И ГИ РАБОТИМЕ… ПОЗДРАВ

  Liked by 1 person

 2. ТИ ПОСАКУВАМ МИР И БЛАГОСОСТОЈБА ВО СЕМЕЈСТВОТО, СРЕЌНА ПЛОДОТВОРНА И УСПЕШНА РАБОТА…И ПО КОЈ ЗНАЕ КОЈ ПАТ ОГРОМНА БЛАГОДАРНОСТ ЗА ТВОЈАТА ПОСВЕТЕНОСТ И НЕСЕБИЧНО ЗАЛАГАЊЕ

  Ми се допаѓа

 3. Здраво колешке, се викам Мелиха Исмаил, одушевена сум од вложениот труд и ентузијазмот во Вашата работа. БРАВО! Би била срекна ако ме прифатите за пријател. Однапред благодарам

  Ми се допаѓа

   1. Здраво Тања, повторно Мелиха, среќна сум што Вашите активности ќе ги следам преку блогот, и тоа е пријателствување. Поздрав и успешна работа

    Liked by 1 person

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s