Презентации – Општество

ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ

Licnosta vo grupata i vo opstestvoto

Drzavni simboli na RM

KVIZ – Kolku ja poznavam mojata tatkovina Makedonija

KVIZ – Licnosta vo grupata i vo opstestvoto

HRONOLOSKI RED NA NASTANI

Anticko makedonsko carstvo

Rimsko carstvo vo Makedonija

Vremeto na slovenskite prosvetiteli

SAMUILOVO CARSTVO

Македонија за време на османлиското владеење

 vlasta_vo_rm

11.04.2013_prezentacijamk_-_eu

Alternativni izvori

stopanski_dejnosti

ЗА ЧЕТВРТО ОДДЕЛЕНИЕ

bracen-zivot

brak-i-semejstvo

institucii-vo-naselbata

mojata-tatkovina

nachini-na-informiranje

prava-i-dolznostipravata-na-decata

radio-i-tv-emisii

roditeli

semejstvo

zivotot-vo-domakjinstvo

ЗА ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ

Profesii

semejstvo

Timovi

Pravila na odnesuvanje

Oddelenska zaednica

Од каде се може да се стекне знаење

Sorabotka i drugarstvo

PRAVATA NA DECATA

ЗА ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ

Na gradskite ulici – slikovnica

GRIZA ZA OKOLINATA

GRAD – SELO

ASOCIJACIJA – Praznici

Praznici-vo-semejstvoto

 Verski i drzavni praznici

Prostorii vo domot

Semejstvo – 2

PRAVA I ODGOVORNOSTI

Jas i drugite

PRAVA I DOLZNOSTI

Pravila na odnesuvanje

ЗА ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

Soobrakajni znaci – obrabotka

Мојата татковина – презентацијa

Здрава храна

Права и обврски

PRAVA I DOZNOSTI 2

Мојата училница

Празници восемејството

Празници во училиштето

Решавање конфликти

Семејството и слободното време

Агресивно однесување

Опасности во домот

Праведно неправедно

Правила на однесување

Семејство

Месеци во годината

Вработените во училиштето

Правила на однесување во училиштето

 

9 comments on “Презентации – Општество

 1. Kako moже да ви испраќам мои работи за самостојно вежбање на наставни лекции кои се на албански јазик но може лесно да ги преведеме на македонски јазик? Поздрав

  Ми се допаѓа

 2. Во, “KVIZ – Kolku ja poznavam mojata tatkovina Makedonija” на слајдот 8 пишува, Како се избира претседател на република Албанија. Претпоставувам дека тоа е грешка. )

  Ми се допаѓа

  • Не е грешка. Кога ги прашуваме учениците „Како се избира претседател на Република Македонија„ тогаш проверуваме ЗНАЕЊЕ, односно она што ученикот го научил како факт од учебникот. Кога прашуваме „Како се избира претседателот во Република Албанија ( или било која република во светот)„ тогаш проверуваме ПРИМЕНА НА ЗНАЕЊАТА. Ученикот немал можност да го прочита тој факт, но врз основа на своите знаења треба да дојде до заклучок. Поточно ако научил какво државно уредување е републиката и како се избира претседател во држава со такво уредување, да воочи дека и Албанија има исто уредување како и Македонија, треба да заклучи дека претседателот се ибира на ист начин и да одговори дека се избира на демократски начин со гласање.

   Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s