Презентации Македонски

ЗА ПЕТТО ОДДЕЛЕНИЕ

Signali i simboli kako znaci za opstenje

Jazik i literatura – povtoruvanje

SEGASNO VREME

ЗА ЧЕТВРТО ОДДЕЛЕНИЕ

biblioteki

broevi

glagoli

imenki-povtoruvanje

jazik-povtoruvanje

konkretni-i-apstraktni-imenki

nl-upotreba-na-golema-bukva

opisni-pridavki

povtoruvanje-imenki-rod-konkr-apst

prasalni-recenici

radio-i-tv-emisii

recenici-ipovtoruvanje

tehnika-4-agli

zamenki

ЗА ТРЕТО ОДДЕЛЕНИЕ

Pridavki

Rod kaj imenkite

Bingo-latinica

Kirilica – latinica

Kako se resava krstozbor

Prasalni recenici

IGRA – MAKEDONSKA LATINICA

Skrieni zborovi

Ispremesteni bukvi

14.09.2015 Bukvite M, N, I

Kirilica i latinica

8 septemvri – Den na nezavisnosta na RM

ЗА ВТОРО ОДДЕЛЕНИЕ

pocetno chitanje

Именки

Zvezda na prikazna

Izvicni recenici

Glas zbor recenica

Zameneti bukvi

RESHAVANJE REBUSI

Буквите У, Р, Ј

K k i G g

L i D

Mislovna mapa – Jabolko

makedonska-azbuka

Gatanki

ГАТАНКИ

raskazni recenici

Prasalni recenici recenici

CHITANJE ZBOROVI

Bingo – zborovi – A,M,E,S,T,N

AZBUKA PROEKT NATASA MIRCESKA 2013 AVGUSTt

Citame

ЗА ПРВО ОДДЕЛЕНИЕ

BINGO

MAKEDONSKA AZBUKA

06.12.203_opis_na_predmet

07.10.2013_kako_pozdravuvam

17.12.2013 Rodendenot na Orhan

esenska_slika_

Gatanki

jabolko-prikazna

kade_e_glasot_sh

kade_se_naoga_l

mravkata_vo_uciliste

necista_ruska-sliki_od_prikazna

opis_na_drugar_

vezbi_za_glasovite_sh_i_l_

zana_i_nejzinoto_semejstvo

2 thoughts on “Презентации Македонски”

  1. ТАЊА, целосна подршка за она што во последно време го работиш. Ќе си дозволам да напишам некој збор за почитување на авторските права во МК.. Колешки/ги се надевам дека ја цитирате како автор Тања, кога ги користите нејзините презентации.

    Ми се допаѓа

  2. Тања, Ве молам, би сакале ли да ги објавите рамката од свидетелство за описно оценување, и по можност нивоата за описно оценување за второ одделение. Однапред благодарам, срдечни поздрави.

    Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

ЗА УЧЕНИЦИТЕ – ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ – ИЗВОР НА ИДЕИ.

ШКОЛСКА ТОРБА

БЛОГ ЗА УЧИТЕЉЕ

ИЗВОРЧЕ - МАКЕДОНИЈА

ЗА УЧЕНИЦИТЕ - ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ - ИЗВОР НА ИДЕИ.

Pogled kroz prozor

Digitalni časopis za obrazovne stručnjake

Twitterova družina

nove tehnologije u nastavi

Lidijin kutak

O svemu što bi moglo zanimati obrazovne stručnjake

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Mатематиком до снова

занимљиви задаци, такмичењa...

Настава 2.0

Примена на Веб 2.0 во настава

Челичната Дама

за сите кои ја сакаат реалноста

%d bloggers like this: