Дневни подготовки

Сметам дека ќе ви се допадне и дека е корисно да разменуваме и подготовки за наставни часови. Па затоа ја воведувам и оваа страница во мојот блог. Со напомена дека ни една подготовка не е совршена, секогаш може поинаку и може подобро. Доволно е тоа што кај некого ќе поттикне идеја за да испланира активности кои ќе го задржат вниманието на децата и ќе придонесат да ги постигнеме целите на часот кои сме си ги поставиле.

I одд.

MAKEDONSKI JAZIK -Opis na ovosje – BINGO

17.02.2014 MAT Sobiranje i odzemanje do 4

MATEMATIKA Sobiranje i odzemanje do 7

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nas-cas-Jaz pis – Pesna – Vesnici na proletta- T Metikosh

Instrument za sledenje – Vesnici na proletta – T Metikosh

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nastaven-cas – Sostavuvanje zborovi -Tanja Metikosh

Nastaven list – Od bukvi do zbor – T Metikosh

Skala na procenka – Sostavuvanje zborovi T Metikosh

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nastaven-cas Jaz pis – Dramatizacija na tekst – Drvoto i pticite- T Metikosh

Tekst – Drvoto i pticite        Nast. list-Drvoto i pticite

Instrument za sledenje – Dramatizacija na tekst – Drvoto i pticite- T Metikosh

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nastaven-cas – jaz pis – Redosled na nastani – Grdoto pajche -T Metikosh

Slikovnica -Grdoto-pajce – T Metikosh      Nastaven list – redosled na nastani – Grdoto pajce

Instrument za sledenje – Redosled na nastani – Grdoto pajce- T Metikosh

 

 

III одд.

15.04.2016 OPSH Bezbedno i nebezbedno

20.10.2015 MAK Latinica vezbi (5)

24.09.2015 Rab so kom. Igrame so gluvce i tastatura

09.11.2015 MAK CHitanje i pishuvanje latinica

25.03. 2016 MAT Geometriski formi – povtoruvanje

Geometriski 2 D formi – kviz 

Geometriski formi 1 NL

Geometriski formi 2 NL

Geometriski formi 3NL

Geometriski formi za pechatenje

GEOMETRISKI FORMI prezentacija

13.04.2016 PN – Dijamant 9

IV одд

V одд.

26.02.2018 MAK – Golgeter. tekst – zvezda

26.02.2018 MAK- Golgeter – preras.- pis

26.02.2018 .OPS Licnosta vo grupata i vo opstetsvoto -povtoruvanje

Licnosta vo grupata i vo opstestvoto- prezentacija

07.02.2013 OPST.Grup i soc na lic vo grup – utvr

Test PP Lic. vo gru. i opst.

Test-grup-i-soc-na-lic-vo-grup

 

 

19 thoughts on “Дневни подготовки”

  1. Koga ke ja otvorish stranata vo desniot dolen agol ima pravoagolniche na koe pishuva SLEDI+ ke kliknesh na nego ke ja vnesesh tvojata mail adresa i ke dobivash na mailot izvestuvanja za site novi postovi. Inaku .ne treba nikakvo zaclenuvanje se mozesh da gledash i da simnuvash dokumenti

   Ми се допаѓа

   1. Najdolu desno vo koseto na ekranot ima edno kopce na koe pishuva sledi ili follow, pritisni na nego popolni gi podatocite i ke dobivash izvestuvanja na tvojotmail za sekoja nova objava. Isto taka mozesh da go sledish blogot i na FB ako ja lajknesh stranicata Blog-Izvorce

    Ми се допаѓа

  1. Прекрасни презентации и креативни техники колешке, браво за твојата активност и несебичност во споделувањто и соработката. Ако имаш нешто повеќе од твоите активности за прво ооделение презентирај. Ти посакувам успех во понатамошната работа.

   Ми се допаѓа

 1. Првпат ја отворамова страница ! Ми се допага ! Водушевен сум од тоа што си работела и што сега го работиш ! Презентирај нешто за трето одделение ! Благодарност и поздрав !

  Ми се допаѓа

 2. Сраницата е многу користна и убава . би ВЕ замолилаколешки доколку има некој дневни за 4 и 5одд. за АПРИЛМЕСЕЦ , ПОМОЖНОСТ ВЕДНАШ ДА МИ ГИ ИСПРАТИТЕ .БЛАГОДАРАМ ПОЗДРАВ

  Ми се допаѓа

  1. draga koleske crnostica,jas te zamoluvam ako ti imas dnevni podgotovki po makedonski jazik za lV ,za januar,fevruar i mart da mi ispratis ili spodelis.jas nemam za vtoro polugodie nisto.Blagodaram odnapred

   Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

ЗА УЧЕНИЦИТЕ – ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ – ИЗВОР НА ИДЕИ.

ШКОЛСКА ТОРБА

БЛОГ ЗА УЧИТЕЉЕ

ИЗВОРЧЕ - МАКЕДОНИЈА

ЗА УЧЕНИЦИТЕ - ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ - ИЗВОР НА ИДЕИ.

Pogled kroz prozor

Digitalni časopis za obrazovne stručnjake

Twitterova družina

nove tehnologije u nastavi

Lidijin kutak

O svemu što bi moglo zanimati obrazovne stručnjake

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Mатематиком до снова

занимљиви задаци, такмичењa...

Настава 2.0

Примена на Веб 2.0 во настава

Челичната Дама

за сите кои ја сакаат реалноста

%d bloggers like this: