Дневни подготовки

Сметам дека ќе ви се допадне и дека е корисно да разменуваме и подготовки за наставни часови. Па затоа ја воведувам и оваа страница во мојот блог. Со напомена дека ни една подготовка не е совршена, секогаш може поинаку и може подобро. Доволно е тоа што кај некого ќе поттикне идеја за да испланира активности кои ќе го задржат вниманието на децата и ќе придонесат да ги постигнеме целите на часот кои сме си ги поставиле.

I одд.

MAKEDONSKI JAZIK -Opis na ovosje – BINGO

17.02.2014 MAT Sobiranje i odzemanje do 4

MATEMATIKA Sobiranje i odzemanje do 7

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nas-cas-Jaz pis – Pesna – Vesnici na proletta- T Metikosh

Instrument za sledenje – Vesnici na proletta – T Metikosh

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nastaven-cas – Sostavuvanje zborovi -Tanja Metikosh

Nastaven list – Od bukvi do zbor – T Metikosh

Skala na procenka – Sostavuvanje zborovi T Metikosh

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nastaven-cas Jaz pis – Dramatizacija na tekst – Drvoto i pticite- T Metikosh

Tekst – Drvoto i pticite        Nast. list-Drvoto i pticite

Instrument za sledenje – Dramatizacija na tekst – Drvoto i pticite- T Metikosh

Obrazec-1_opis-na-realiziran-nastaven-cas – jaz pis – Redosled na nastani – Grdoto pajche -T Metikosh

Slikovnica -Grdoto-pajce – T Metikosh      Nastaven list – redosled na nastani – Grdoto pajce

Instrument za sledenje – Redosled na nastani – Grdoto pajce- T Metikosh

 

 

III одд.

15.04.2016 OPSH Bezbedno i nebezbedno

20.10.2015 MAK Latinica vezbi (5)

24.09.2015 Rab so kom. Igrame so gluvce i tastatura

09.11.2015 MAK CHitanje i pishuvanje latinica

25.03. 2016 MAT Geometriski formi – povtoruvanje

Geometriski 2 D formi – kviz 

Geometriski formi 1 NL

Geometriski formi 2 NL

Geometriski formi 3NL

Geometriski formi za pechatenje

GEOMETRISKI FORMI prezentacija

13.04.2016 PN – Dijamant 9

IV одд

V одд.

26.02.2018 MAK – Golgeter. tekst – zvezda

26.02.2018 MAK- Golgeter – preras.- pis

26.02.2018 .OPS Licnosta vo grupata i vo opstetsvoto -povtoruvanje

Licnosta vo grupata i vo opstestvoto- prezentacija

07.02.2013 OPST.Grup i soc na lic vo grup – utvr

Test PP Lic. vo gru. i opst.

Test-grup-i-soc-na-lic-vo-grup

 

 

19 thoughts on “Дневни подготовки

  1. Koga ke ja otvorish stranata vo desniot dolen agol ima pravoagolniche na koe pishuva SLEDI+ ke kliknesh na nego ke ja vnesesh tvojata mail adresa i ke dobivash na mailot izvestuvanja za site novi postovi. Inaku .ne treba nikakvo zaclenuvanje se mozesh da gledash i da simnuvash dokumenti

   Ми се допаѓа

   1. Najdolu desno vo koseto na ekranot ima edno kopce na koe pishuva sledi ili follow, pritisni na nego popolni gi podatocite i ke dobivash izvestuvanja na tvojotmail za sekoja nova objava. Isto taka mozesh da go sledish blogot i na FB ako ja lajknesh stranicata Blog-Izvorce

    Ми се допаѓа

  1. Прекрасни презентации и креативни техники колешке, браво за твојата активност и несебичност во споделувањто и соработката. Ако имаш нешто повеќе од твоите активности за прво ооделение презентирај. Ти посакувам успех во понатамошната работа.

   Ми се допаѓа

 1. Првпат ја отворамова страница ! Ми се допага ! Водушевен сум од тоа што си работела и што сега го работиш ! Презентирај нешто за трето одделение ! Благодарност и поздрав !

  Ми се допаѓа

 2. Сраницата е многу користна и убава . би ВЕ замолилаколешки доколку има некој дневни за 4 и 5одд. за АПРИЛМЕСЕЦ , ПОМОЖНОСТ ВЕДНАШ ДА МИ ГИ ИСПРАТИТЕ .БЛАГОДАРАМ ПОЗДРАВ

  Ми се допаѓа

  1. draga koleske crnostica,jas te zamoluvam ako ti imas dnevni podgotovki po makedonski jazik za lV ,za januar,fevruar i mart da mi ispratis ili spodelis.jas nemam za vtoro polugodie nisto.Blagodaram odnapred

   Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s