Е-ПРИСТАПНО ОБРАЗОВАНИЕ

Проектот на УСАИД за е-пристапно образование придонесува кон поттикнување на инклузијата и активното учество на учениците со попреченост во редовното образование преку:
– Овозможување пристап до компјутери и интернет за учениците со попреченост преку употреба на асистивна технологија;
– Зголемување на способностите на наставникот за работа со нови технологии кои им помагаат на овие ученици; и
– Вклучување релевантни чинители во создавање на средина во која децата со попреченост можат да добијат подобро образование.

Klasifikacija 1

Koj se krie

Logicka

Pocetno citanje (prv del)

Pogledni i zapomni

Prostorni odnosi

Prv, vtor, posleden

Razliki

Redosled

Slozuvalka

STO IMA

Zborovi i recenici-Zima

Zivotni (prv del)

Zivotni ( vtor del)

Зима-поврзување

Пронајди го поимот во групата.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s

ЗА УЧЕНИЦИТЕ – ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ – ИЗВОР НА ИДЕИ.

ШКОЛСКА ТОРБА

БЛОГ ЗА УЧИТЕЉЕ

ИЗВОРЧЕ - МАКЕДОНИЈА

ЗА УЧЕНИЦИТЕ - ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ - ИЗВОР НА ИДЕИ.

Pogled kroz prozor

Digitalni časopis za obrazovne stručnjake

Twitterova družina

nove tehnologije u nastavi

Lidijin kutak

O svemu što bi moglo zanimati obrazovne stručnjake

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Mатематиком до снова

занимљиви задаци, такмичењa...

Настава 2.0

Примена на Веб 2.0 во настава

Челичната Дама

за сите кои ја сакаат реалноста

%d bloggers like this: