Наставен лист „Грдото пајче“

Nastaven list – redosled na nastani – Grdoto pajce

Наставен лист во кој учениците треба да исечат и да подредат сликички според редоследот на настаните во приказната. Погоден е за да се провери дали учениците ја разбрале содржината на текстот.

One thought on “Наставен лист „Грдото пајче“

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s