Математичка приказна – презентација

matematicka-prikazna-crvenkapa

Во приказната „Црвенкапа“ се вметнати математички задачи за прво одделение. Истата може да се прилагоди и за погорните одделенија. Ова добар начин да се интегрираат содржини и цели од математика и македонски јазик.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s