Игра БУКВАРКА (словарица)

http://slovarica.com

Со оваа игра децата го вежбаат одредувањето на почетната буква од зборот.  И покрај тоа што играта е на српски јазик  можеме да ја користиме и ние, затоа што голем процент од зборовите се исти или слични. Играта има и второ ниво во кое треба да одредат буква од средината или крајот на зборот. Но во ова ниво можноста за грешки при играњето на децата  е поголема поради разликите во зборовите.

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s