Hot Potatoes – Жешки компири

Hot Potatoes – Жешки компири е пакет со 6 апликации кои овозможуваат да креирате интерактивни задачи со: повеќекратен избор, испревртена реченица, крстозбор и др. Пакетот е бесплатен и можете да го превземете и инсталирате на Вашиот компјутер од овој линк

http://hotpot.uvic.ca/index.php#downloads

Напомена: Пакетот не успеав да го инсталирам во Linux но успеав во Windows, за среќа изработките функционираат во Linux што значи може да функционираат на наставничко компјутерче а на ученичките уште не е проверено.

Крстозборот изработен со оваа апликација ќе биде објавен во ФБ групите за одделенска настава.

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s