Mојот прв – Study stack – Училишен прибор

Прекрасна апликација преку која учениците можат да учат поими, дефиниции, да решаваат задачи. Малку ќе треба да истражувате за да научите како функционира но не е тешко. Игрите се бираат на иконите кои што се прикажани на сликата.

http://www.studystack.com/crossword-1715447

Линкови за превземање од You tube

Едниот линк е за превземање видеа од YOU TUBE, може да се превземе како МP4 но и како FLV верзија која функционира на малите лаптопи  а другиот за конвертирање на видеата во MP3. Могу е погодно затоа што кога сакате нешто да презентирате нема да кочи поради слабиот интернет и што е поважно нема да се плашите од непријатноста кога изненадно снемува интернет. Лесни се за користење.

За видео – http://en.savefrom.net/1-how-to-download-youtube-video/

За MP3 –  http://www.flvto.com/

За колешката Рајна Радевска планирања општество

Овие планирања ги најдов и превземав од ФБ страната на групата -Кембриџ прва генерација

ОПШТЕСТВО ТРЕТО

ОПШТЕСТВО ТРЕТО ДОЛГОРОЧНО

Врска

Драги колешки и колеги еве една  „НОВА“ ( барем  за мене) прекрасна страница со многу корисни  содржини и квалитетно изработени наставни листови, презентации, подготовки. Оваа страница е дело на колешката Нела Слезенкова Никовска. Колку што можев да забележам најмногу корист од неа ќе имаат колешките кои водат IV  и  V одделение. На крај морам да кажам дека се лутам на оние колешки кои знаеле за оваа страница  а тоа не го споделиле со останатите. Досега во ниедна од групите не сретнав линк од оваа страна, а верувајте секојдневно прегледувам се по ред. ГОЛЕМО БЛАГОДАРАМ ДО КОЛЕШКАТА НЕЛА ШТО СО НАС НЕСЕБИЧНО ГО СПОДЕЛУВА СВОЕТО ЗНАЕЊЕ И СВОЈОТ ТРУД!

http://veselaucilnica.ucoz.com/index/prirachnici_za_nastavnici/0-25

https://www.facebook.com/pages/Cheerful-classroom-%D0%92%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0/1389541644618786?notif_t=fbpage_fan_invite

Собирање и одземање до 10 – наставни листови

NL sobiranje i odzemanje do 10 – 1

NL sobiranje i odzemanje do 10 – 2

NL sobiranje i odzemanje do 10 – 3