Уште наставни листови

 

RL Redosled na zborovite vo recenicata   – листот треба да се печати двострано, учениците треба да ги исечат зборовите по линиите, потоа правилно да ги подредат зборовите во речениците, потоа да ги свртат ливчињата од другата страна, доколку учениците правилно ги подредиле речениците кога ќе ги превртат ливчињата ќе добијат една есенска слика.

NL Prashalni recenici

tabela 100 – dodavanje 10

Nl Zatvaranje elektricno kolo

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s