Таблица множење со 4 – презентација и наставен лист

TABLICA MNOZENJE SO 4

Tablica so 4 – boenka Vinozito

Објавени се новите програми според Кембриџ по Математика и ПН за IV,V и VI одд.

Колешки,  Ве советувам да ги погледнете добро програмите, посебно оние што ќе треба да направат скок од  IV класично  во V по Кембриџ, имате време во ова полугодие нешто да сработите од тоа што треба учениците да го имаат како предзнаење за V по Кембриџ. На пример видов дека учениците треба да  знаат негативни броеви, мешани броеви, децимални броеви. Се со цел да не Ви се случи тоа што ни се случи на нас и на нашите ученици кога требаше да направиме огромен скок. Со среќа!

Nastavna programa-Matematika IV odd

Nastavna programa-Matematika V odd

Nastavna programa-Matematika VI odd

Nastavna programa-Prirodni nauki IV odd

Nastavna programa-Prirodni nauki V odd

Nastavna programa-Prirodni nauki VI odd

Задачи „Кенгур“ за второ одд. 2007, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014 – на српски

kengur

kengur 1

kengur 2

kengur 3

kengur-bez-granica-2008-test-za-2-razred

kengur-bez-granica-2010-test-za-2-razred1

kengur-bez-granica-2011-test-za-2-razred

Ѕвезда на приказна – презентација и наставен лист

Наставниот лист во ворд формат е сигурно изместен, но го објавувам со цел да можете да го измените и искористите за обработкана било кој текст.

Zvezda na prikazna

Zvezda na prikazna – Zoki Poki

Zvezda na prikazna Zoki Poki

Анимација – Движењето и промените на должината на сенката во текот на денот

Оваа анимација може да се искористи доколку треба да ја работите наставната единица

Интерпретација на податоците за сенките“ во облачен ден.

СликаОдЕкран-2

Промена на сенките