Ѕвезда на приказна – презентација и наставен лист

Наставниот лист во ворд формат е сигурно изместен, но го објавувам со цел да можете да го измените и искористите за обработкана било кој текст.

Zvezda na prikazna

Zvezda na prikazna – Zoki Poki

Zvezda na prikazna Zoki Poki

Анимација – Движењето и промените на должината на сенката во текот на денот

Оваа анимација може да се искористи доколку треба да ја работите наставната единица

Интерпретација на податоците за сенките“ во облачен ден.

СликаОдЕкран-2
Промена на сенките