Објавени се новите програми според Кембриџ по Математика и ПН за IV,V и VI одд.

Колешки,  Ве советувам да ги погледнете добро програмите, посебно оние што ќе треба да направат скок од  IV класично  во V по Кембриџ, имате време во ова полугодие нешто да сработите од тоа што треба учениците да го имаат како предзнаење за V по Кембриџ. На пример видов дека учениците треба да  знаат негативни броеви, мешани броеви, децимални броеви. Се со цел да не Ви се случи тоа што ни се случи на нас и на нашите ученици кога требаше да направиме огромен скок. Со среќа!

Nastavna programa-Matematika IV odd

Nastavna programa-Matematika V odd

Nastavna programa-Matematika VI odd

Nastavna programa-Prirodni nauki IV odd

Nastavna programa-Prirodni nauki V odd

Nastavna programa-Prirodni nauki VI odd

4 thoughts on “Објавени се новите програми според Кембриџ по Математика и ПН за IV,V и VI одд.

  1. Здраво ТањаАко може прати ми ги упатствта за прво по кембрич програмата по математика и природни науки.ТИ БЛАГОДРАМ.ПОЗДРАВ…….

    Ми се допаѓа

  2. Здраво ТањаАко може прати ми ги долгорочно и среднорочно за четврто и петто по кембрич програмата по математика и долгорочно и среднорочно природни науки за четврто ТИ БЛАГОДРАМ.ПОЗДРАВ…….

    Ми се допаѓа

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s