GCompris

Се сеќавате на иницијативата апликацијата GCompris да биде поставена од rollApp  да може да се игра онлајн? Е па УСПЕАВМЕ! Од денес тоа е можно! Одете на линкот   логирајте се преку вашиот ФБ профил и уживајте во игрите онлајн. Што е најдобро игрите ќе можете да ги користите во наставата по предметот Работа со компјутери и програмирање без да ја инсталирате на компјутерите а и учениците ќе можат да ја играат дома!

 

Е со успехот на оваа иницијатива навистина чуствувам дека сум дала свој придонес во нашето образование. Малку нескромно ама така е!

gcompris

2 thoughts on “GCompris

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s