Во Новата Година

a199ee62cc202a012c59dedbd6e50125 И еве не повторно! Годината е нова а ние сме старите. Си посакуваме убави желби, посакуваме да ни се промени животот…. секако на подобро. Очекуваме да се случи некое чудо и се да биде поинаку. Но чудата не се случуваат сами од себе. Потребна е некаква акција за да се случи реакција. Дали си направивме рефлексија на изминатата година? Дали се договоривме самите со себе што ќе промениме (во себе) за животот да ни се подобри? Не? Е па тогаш е време тоа да го направиме!

Ако сакаме да сме среќни, тогаш треба среќата да ја наоѓаме во малите работи. Ако сакаме да сме здрави, треба да внимаваме повеќе на себе. Ако сакаме да имаме љубов треба љубов да даваме. Ако сакаме слога треба да сме трпеливи и толерантни. Ако сакаме подобар живот треба повеќе да се трудиме. Ако сакаме промени треба да го направиме првиот чекор – да се промениме самите.

Затоа Ви посакувам во Новата Година да бидете и Вие НОВИ!

One thought on “Во Новата Година

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s