Програмата како низа од последователни инструкции

 

03.03.2016 RK Programata kako niza od posledovatelni instrukcii   подготовка

Programa – niza od posledovatelni instrukcii   презентација

Бројни низи

Секоја низа од  документот може да се копира посебно како слика и да се искористи во друг документ.

Brojni nizi po 2, 3…..10

Prazni brojni nizi doc

Prazni brojni nizi  pdf

Од точка до точка – броење по 2,3,4,5,10

Od tochka do tochka – broenje po 2,3,4,5,10  наставен лист doc

Od tochka do tochka – broenje po 2,3,4,5,10 наставен лист pdf

Od tochka do tochka – broenje po 2

Od tochka do tochka – broenje po 4

Od tochka do tochka – broenje po 10

Od tochka do tochka – broenje po deset

Od tochka do tochka – tablica so 3

Od tochka do tochka – tablica so br 3

Спротивни математички операции

Прекрасна алатка преку која можете на визуелен начин да им ја прикажете на учениците поврзаноста на спротивните математички операции: објект – број,  повеќе – помалку, собирање – одземање, множење – делење.

спротивни операции

Спротивни операции

Кликни го копчето

Игри со собирање, одземање, удвојување, преполовување, множење исти броеви, таблица множење, таблица делење.

Untitled

Кликни го копчето

Благодарност!

Драги пријатели, Ви благодарам што ја цените мојата работа и за искрените честитки, секоја од нив ми значи исто колку и победата. Среќна сум дека ИЗВОРЧЕ ја постигна својата цел, дека допре до наставниците, учениците и родителите, среќна сум дека Ви се допаѓа тоа што го работам и дека го користите секојдневно. А најсреќна сум што ИЗВОРЧЕ поттикна и други креативни наставници да направат свои блогови и несебично да го споделуваат своето знаење и своите ресурси. Благодарам од срце!

Подготовка РК – Безбедно на интернет

Материјалите за подготовка се превземени од страната http://bezbednonainternet.org.mk/

04.02.2016 RK Bezbedno na internet

Prezentacija za deca

Vezba za chat