Спротивни математички операции

Прекрасна алатка преку која можете на визуелен начин да им ја прикажете на учениците поврзаноста на спротивните математички операции: објект – број,  повеќе – помалку, собирање – одземање, множење – делење.

спротивни операции
Спротивни операции

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s