Безбеден пребарувач за деца Kiddle

Untitled

Kiddle  е безбеден визуелен пребарувач за деца. Kiddle е заснован на Google сигурното пребарување кој резултатите ги рангира според сигурност и едноставност. Така да првите три резултати се резервирани за безбедни сајтови напишани специјално за деца. Од 4 – 7 резултат најчесто се безбедни сајтови кои не се наменети специјално за деца но се лесно разбирливи. Од 8  резултат па натаму, се познати сајтови кои се напишани за возрасни и не се доволно разбирливи за децата но обезбедуваат стручни содржини и се филтрирани од страна на  Google. Доколку во пребарувачот се  напишат  некои несоодветни зборови, програмата го блокира пребарувањето.

 

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s