Работа со компјутери и основи на програмирање IV одд.

Дневни подготовки

09.05.2017 RK Prebaruvanje na internet, selektiranje i zacuvuvanje sodrzini

02.05.2017 RK Istorijat na internet – obrabotka

25.04.2017 RAB SO KOM Izrabotka ednostavni programi so kombinacii od strukturi – obrabotka

18.04.2017 RAB SO KOM Izrabotka ednostavni programi so struktura za povtoruvanje – povtoruvanje

11.04.2017 RAB SO KOM Izrabotka ednostavni programi so struktura za povtoruvanje

Struktura za povtoruvanje – prezentacija

04.04.2017 RAB SO KOM Izrabotka ednostavni programi so redosledna struktura 

Raboteh list so programa za crtanje kvadrat

Izrabotka na ednostavni programi so redosledna struktura – prezentacija

28.03.2017 RAB SO KOM Debagiranje

14.03.2017 RK Zapoznavanje-so-osnovnite-elementi-na-integrirana-okolina-za-programiranje

3_Osnovi na Scratch – презентација

07.03.2017 RK programiranje-i-programski-jazici

28-02-2017-rk-sproveduvanje-fiz-aktivnosti-koi-simuliraat-kompjuterski-procesi

algoritam-i-programa – презентација

 raboten-list-1

21-02-2017-rk-uchenje-preku-igra-digit-mile

14-02-2017-rk-uchenje-preku-igra-digit-mile

07-02-2017-rk-uchenje-preku-igra-digit-mile

31-01-2017-rk-ucenje-preku-igra-dm

24-01-2017-rk-zapoznavanje-so-igrata-digitmile-obr

27-12-2016-rk-programata-kako-niza-od-posledovatelni-instrukcii-i-izvrshuvanje-prog

20-12-2016-rk-algoritam                  algoritam-i-programa      презентација

13-12-2016-rab-so-kom-kreiranje-celosna-prezentacija

06-12-2016-rab-so-kom-dodavanje-grafichki-objekti-vo-slajd

29-11-2016-rab-so-kom-ureduvanje-i-so-manipulacija-so-slajdovi

21-11-2016-rab-so-kom-poim-kreiranje-i-aktiviranje-ednostavna-prezentacija

sodrzini-za-rabota-so-kompjuteri-i-osnovi-na-programiranje-iv-odd

15-11-2016-rab-so-kom-dodavanje-sliki-crtanje-vo-dokument-i-pechatenje-dokument

08-11-2016-rab-so-kom-ureduvanje-tekst-selekcija-kopiranje-premestuvanjenabrojuvanje

25-10-2016-rk-vnesuvanje-i-operacii-so-tekst        zadaca-za-rk  – ppt

18-10-2016-rk-programi-za-obrabotka-na-tekst-i-koristenje-t

27-09-2016-rk-rabota-so-datoteki-i-papki

20-09-2016-rk-ikoni-i-prozorci – оваа подготовка е превземена од колешка од IV одд. Се обидов да ја најдам но не успеав, ако некој си ја препознае подготовката нека ми се јави за да можам да го внесам правиот автор.

13-09-2016-rkp-operativen-sistem-i-aplikativen-softver

06-09-2016-rab-so-kom-hardver-i-softver

hardver-i-softver

kompjuterski-sistem-hardver-i-softver

Материјали од обуката по предметот Работа со компјутер и …. за IV одд.

1_voved_vo_obukata2_

programiranje-niz-igra3_

osnovi-na-scratch4_

kreiranje-na-programi-vo-scratch

Работен лист – 1

Работен лист-2

ЗА УЧЕНИЦИТЕ – ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ – ИЗВОР НА ИДЕИ.

ШКОЛСКА ТОРБА

БЛОГ ЗА УЧИТЕЉЕ

ИЗВОРЧЕ - МАКЕДОНИЈА

ЗА УЧЕНИЦИТЕ - ИЗВОР НА ЗНАЕЊЕ, ЗА КРЕАТИВНИТЕ НАСТАВНИЦИ - ИЗВОР НА ИДЕИ.

Pogled kroz prozor

Digitalni časopis za obrazovne stručnjake

Twitterova družina

nove tehnologije u nastavi

Lidijin kutak

O svemu što bi moglo zanimati obrazovne stručnjake

Учитељица Мира Стевковић

ОШ "Јосиф Маринковић", Нови Бечеј

Mатематиком до снова

занимљиви задаци, такмичењa...

Настава 2.0

Примена на Веб 2.0 во настава

Челичната Дама

за сите кои ја сакаат реалноста

%d bloggers like this: