Забите кај човекот

Zabite kaj chovekot – наставен лист

Zabite kaj chovekot – презентација

Пред крстосница

Презентација и наставен лист

Krstosnica презентација

NL– Pred krstosnica docx

NL – Pred krstosnica pdf

ПН – Здрав оброк

NL Zdrav obrok  – pdf     NL Zdrav obrok   –  doc

Zdrav obrok – презентација

Untitled

НАПРАВИ ЗДРАВ ОБРОК

Untitled1

НАПРАВИ ЗДРАВ ОБРОК ЗА НА ПАТ

ПРОЦЕНУВАЊЕ И ЗАОКРУЖУВАЊЕ БРОЕВИ ДО 100

Zaokruzuvanje broevi – презентација

Procenuvanje i zaokruzuvanje – презентација

Zaokruzuvanje broevi – наставен лист

Tabela za zaokruzuvanje broevi do 100

Геометриски тела

NL – Geometriski tela – наставен лист

Geometriski tela – презентација

Крстозбор – Латиница – вежби со буквите Ž, Z, C, Č

Krstozbor latinica – Ž, Z, C, Č – наставен лист

20.10.2015 MAK Latinica vezbi (5) – дневна подготовка

Kako se resava krstozbor – презентација

Таблица множење со 2, 3, 4, 5 и 10 – игрица

Овие верзии  правилно функционираат на компјутери со WINDOWS оперативен систем

TABLICA MNOZENJE SO 2 3 4 5 I 10

TABLICA MNOZENJE SO 2 3 4 5 I 10

ТАБЛИЦА МНОЖЕЊЕ СО 2,3,4,5 И 10 – ИГРИЦА

Анимациите од презентацијата функционираат на наставничките и на ученичките лаптопи но не и на некои понови компјутери. Сакав истото даго направам и на компјутер со windows но не можев затоа што ги нема потребните алатки за вакви анимации или пак јас не успеав да ги пронајдам

TABLICA MNOZENJE SO 2 3 4 5 I 10

Како решаваме текстуални задачи – НЛ и презентација

Kako resavame tekstualni zadaci

28.09.2015 NL tekstualni zadaci

Ѕвезда на приказна – Текст „Златно срце“

Zvezda na prikazna

NL Zvezda na prikazna – Zlatno srce

Проверка на собирањето и одземањето – НЛ и презентација

proverka-na-odzemanjeto-so-sobiranje

NL Proverka 29.09.2015