Врски

Собирање и одземање двоцифрени броеви

Природни науки – игри со Моли

http://www.bbc.co.uk/bitesize/ks1/science/

Овие игри е најдобро да се користат како презентација, затоа што за правилно играње и сваќање на суштината е потребно барем основно познавање на англискиот јазик.

Украсете ја елката!

  1. Украсете ја елката!

Испеци па реци деци

Игра за најмлађе. Једноставно превуците украсе и окитите новогодишњу јелку. У игру улазите кликом на слику испод.

Jelka

View original post

Мојата прв игра во ZONDLE

ZONDLE  е апликација во која можеш да креираш тестови и едукативни игри, да формираш свој клас и да ја следиш работата и напредокот на своите ученици. Не е баш лесно, посебно за некој како мене што не го владее добро англискиот јазик. Но еве успеав да направам една игрица. Видете ја и обидете се и Вие. Малата сликичка под текстот е линк до играта.

СликаОдЕкран-1
Одземање во обем на бројот 8